EDITORIAL

Lia Lucia
Epure

Sorin Rosca
Stanescu

 

Știri naționale

Viorel Hrebenciuc, reţinut în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Fostul deputat PSD, scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost reţinut, marţi, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri şi urmează să fie adus la instanţa supremă pentrru judecarea propunerii de arestare preventivă.

Citește mai departe...

Percheziţii la CFR Călători şi CFR Marfă, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, 22 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj şi Galaţi, fiind vizate şi sediile CFR Călători şi CFR Marfă, precum şi SC Transferoviar Călători, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

Citește mai departe...

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis se judecă după al doilea tur al alegerilor

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se judecă după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, după ce instanţa supremă a respins, luni, cererea ANI şi a menţinut data de 18 noiembrie pentru analizarea admisibilităţii recursului.

Citește mai departe...

Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, aduşi la DNA pentru a fi audiaţi în dosarul Microsoft

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost aduşi luni de poliţişti la DNA, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiaţi în dosarul licenţelor Microsoft, au declarat surse judiciare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis pe numele lui Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro,un mandat de aducere, acesta fiind ridicat de poliţişti şi dus cu o maşină la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul Microsoft, au precizat sursele citate.

Citește mai departe...

Dosarul retrocedărilor: Andrei Hrebenciuc a fost reţinut de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore.

Citește mai departe...

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecat după alegeri

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis are primul termen în 18 noiembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care va judeca recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului.

Citește mai departe...

Ponta: Şova, Vanghelie, Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în PSD

Ponta, înaintea şedinţei PSD: Facem un pic de ordine şi disciplină

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, după şedinţa BPN, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.

Citește mai departe...

Dan Șova, urmărit penal pentru trafic de influență

Senatorul PSD Dan Șova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care este urmărit penal și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Citește mai departe...

DNA: Hrebenciuc, cointeresat să intervină la autorităţi în schimbul a 12.000 de hectare de pădure

Viorel Hrebenciuc ar fi fost "cointeresat" să intervină la autorităţi locale din judeţul Bacău, dar şi la autorităţi centrale, în cazul retrocedării ilegale a celor 43.000 de hectare de pădure, din care ar fi trebuit să primească 12.000 de hectare, potrivit DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Citește mai departe...

DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam

Direcţia Naţională Anticorupţie cere pentru arestarea preventivă a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Citește mai departe...

a3

Pe autostrada Nădlac-Pecica a început organizarea de şantier. Firma care a câştigat licitaţia e gata să intre „în pită”. Totuşi, au existat unele îngrijorări... care au trecut.

Licitaţia a fost din nou contestată, dar câştig de cauză a avut tot actualul constructor – asocierea dintre Astaldi şi Max Bogl. În ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi în România, contestaţiile la licitaţiile pentru desemnarea constructorului sunt la ordinea zilei deja. Construcţia multor loturi s-a devansat deoarece firmele nemulţumite au făcut contestaţii la licitaţii, fără a avea, de multe ori, motive întemeiate. Licitaţiile se rezolvă de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi latenţa în a da o soluţie a dat multe dureri de cap până şi capetelor ministeriale.

15-20 la sută din tronson s-a realizat

Lucrările pe acest tronson încă nu au început, acest lot fiind în momentul de faţă la nivel de fundaţie finalizată, în mare parte. Pe unele porţiuni, chiar scurte, s-a pozat asfalt binder, dar lucrările de artă sunt în totalitate la nivel de fundaţie. Procentul de execuţie este undeva la 15-20 la sută. Este vorba de fostul lot al lui Romstrade, al cărui patron este după gratii. Lotul s-a dat acum la Astaldi şi Max Bogl, reprezentanţii acestor firme făcând zilele acestea o evaluare pentru o posibilă amplasare a organizării de şantier la Pecica sau lângă Peregul Mare. Acest lot va fi complet în zonă de câmpie, cu execuţie facilă. Va cuprinde pasaje pentru canale de desecare, overpass-uri pentru circulaţia locală, conexiunea cu viitoarea autostradă Mako-Nădlac, amplasată la circa 5 kilometri Nord de actualul punct de trecere al frontierei Nădlac, cât şi un drum de legătură de la autostradă până la Nădlac. Acest lot va avea 22,2 kilometri – Nădlac-Pecica. E psobilă finalizarea lui, în cazul unei mobilizări riguroase, în anul 2014.