EDITORIAL

Lia Lucia
Epure

Sorin Rosca
Stanescu

 

Știri naționale

INTERVIU - Expert timişorean în relaţiile internaţionale, despre referendumul din Scoţia şi efectele asupra României

Zi istorică pentru Scoţia, Marea Britanie şi întreaga Uniune Europeană. Joi, 18 septembrie, scoţienii sunt chemaţi la urne pentru a răspunde dacă vor sau nu ca ţara lor să-şi proclame independenţa, rupându-se astfel de Marea Britanie.

Citește mai departe...

Premierul Victor Ponta i-a urat La mulți ani Reginei Ana a României

Premierul Victor Ponta i-a urat joi "La mulți ani" Reginei Ana a României.

Citește mai departe...

Ilie Sârbu: SIE ne-a comunicat că nu e niciun candidat la prezidenţiale care să fie ofiţer acoperit

Vicepreşedintele Comisiei de control SIE, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că serviciul a transmis comisiei, sub semnătura directorului Teodor Meleşcanu, un document din care reiese că nu există niciun candidat la prezidenţiale, ministru sau parlamentar care să fie ofiţer acoperit.

Citește mai departe...

Ordonanţa traseiştilor, respinsă în Camera Deputaţilor. Ponta, atac la Robu. Ce se întâmplă în continuare cu ordonanţa

Ordonanta de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali nu a trecut la vot in plenul Camerei Deputatilor.

Citește mai departe...

Societatea civilă din România, în apărarea societăţii civile din Ungaria

ActiveWatch se alătură acțiunii de solidarizare cu societatea civilă din Ungaria, în urma abuzurilor fără precedent asupra organizațiilor independente și incomode pentru autoritățile de la Budapesta.

Citește mai departe...

Klaus Iohannis, audiat la DNA în urma reclamaţiei sale privind OUG referitoare la migraţia aleşilor locali

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a venit, marţi, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care a fost începută urmărirea penală in rem, în urma plângerii sale, formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Citește mai departe...

Inundaţii de amploare în localităţi din Serbia situate la frontiera cu România

Localităţi situate la frontiera Serbiei cu România sunt izolate din cauza precipitaţiilor abundente şi a alunecărilor de teren, inundaţii înregistrându-se şi în Croaţia, relatează presa locală.

Citește mai departe...

Sondaj: Românii vor un prim-ministru tehnocrat

Ipoteza ca viitorul președinte al României să desemneze un premier tehnocrat beneficiază de cel mai mare sprijin din partea electoratului, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul" în perioada 30 august - 4 septembrie.

Citește mai departe...

PROTEST SPONTAN la TAROM. Piloţii de pe Airbus refuză să mai zboare

Mai mulţi piloţi ai companiei TAROM, care operează pe aeronave de tip Airbus, s-au declarat inapţi pentru zbor şi refuză să mai decoleze. Deja două curse au fost anulate.

Citește mai departe...

DNA începe urmărirea penală "in rem" în cazul plângerii lui Iohannis privind OUG care permite migraţia aleşilor locali

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală "in rem", pentru abuz în serviciu, în cazul plângerii preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Citește mai departe...

a3

Pe autostrada Nădlac-Pecica a început organizarea de şantier. Firma care a câştigat licitaţia e gata să intre „în pită”. Totuşi, au existat unele îngrijorări... care au trecut.

Licitaţia a fost din nou contestată, dar câştig de cauză a avut tot actualul constructor – asocierea dintre Astaldi şi Max Bogl. În ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi în România, contestaţiile la licitaţiile pentru desemnarea constructorului sunt la ordinea zilei deja. Construcţia multor loturi s-a devansat deoarece firmele nemulţumite au făcut contestaţii la licitaţii, fără a avea, de multe ori, motive întemeiate. Licitaţiile se rezolvă de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi latenţa în a da o soluţie a dat multe dureri de cap până şi capetelor ministeriale.

15-20 la sută din tronson s-a realizat

Lucrările pe acest tronson încă nu au început, acest lot fiind în momentul de faţă la nivel de fundaţie finalizată, în mare parte. Pe unele porţiuni, chiar scurte, s-a pozat asfalt binder, dar lucrările de artă sunt în totalitate la nivel de fundaţie. Procentul de execuţie este undeva la 15-20 la sută. Este vorba de fostul lot al lui Romstrade, al cărui patron este după gratii. Lotul s-a dat acum la Astaldi şi Max Bogl, reprezentanţii acestor firme făcând zilele acestea o evaluare pentru o posibilă amplasare a organizării de şantier la Pecica sau lângă Peregul Mare. Acest lot va fi complet în zonă de câmpie, cu execuţie facilă. Va cuprinde pasaje pentru canale de desecare, overpass-uri pentru circulaţia locală, conexiunea cu viitoarea autostradă Mako-Nădlac, amplasată la circa 5 kilometri Nord de actualul punct de trecere al frontierei Nădlac, cât şi un drum de legătură de la autostradă până la Nădlac. Acest lot va avea 22,2 kilometri – Nădlac-Pecica. E psobilă finalizarea lui, în cazul unei mobilizări riguroase, în anul 2014.