EDITORIAL

Lia Lucia
Epure

Sorin Rosca
Stanescu

 

Știri naționale

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecat după alegeri

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis are primul termen în 18 noiembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care va judeca recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului.

Citește mai departe...

Ponta: Şova, Vanghelie, Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în PSD

Ponta, înaintea şedinţei PSD: Facem un pic de ordine şi disciplină

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, după şedinţa BPN, că Dan Şova, Marian Vanghelie şi Sebastian Ghiţă sunt suspendaţi din toate funcţiile deţinute în partid.

Citește mai departe...

Dan Șova, urmărit penal pentru trafic de influență

Senatorul PSD Dan Șova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care este urmărit penal și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Citește mai departe...

DNA: Hrebenciuc, cointeresat să intervină la autorităţi în schimbul a 12.000 de hectare de pădure

Viorel Hrebenciuc ar fi fost "cointeresat" să intervină la autorităţi locale din judeţul Bacău, dar şi la autorităţi centrale, în cazul retrocedării ilegale a celor 43.000 de hectare de pădure, din care ar fi trebuit să primească 12.000 de hectare, potrivit DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Citește mai departe...

DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam

Direcţia Naţională Anticorupţie cere pentru arestarea preventivă a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Citește mai departe...

Audierile de miercuri de la DNA Brașov s-au încheiat după mai bine de 20 de ore

Audierile maraton desfășurate miercuri la DNA - Serviciul Teritorial Brașov, într-un dosar care vizează retrocedarea unor terenuri forestiere, s-au încheiat în cursul serii, aproape de miezul nopții, ultimii care au ajuns în fața procurorilor fiind Paul Lambrino și soția sa Lia, după ce în timpul zilei au mai fost audiați parlamentarii PSD Ilie Sârbu, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, doi judecători de la Tribunalul Covasna, respectiv Lorand Andraș Ordog și Gabriel Uță, și judecătorul Roxana Adam de la Tribunalul Brașov (soția deputatului Ioan Adam).

Citește mai departe...

Un prim-procuror, doi şefi de Poliţie şi un om de afaceri, reţinuţi pentru 24 de ore

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Orşova, doi şefi de Poliţie şi un om de afaceri au fost reţinuţi pentru trafic de inluenţă, luare de mită şi cumpărare de influenţă, totodată fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de Constantin Popescu, arestat preventiv în dosarul lui Adrian Duicu.

Citește mai departe...

Dosarul RAFO: Peste 800 de milioane de lei, trei terenuri şi o clădire, confiscate lui Marian Iancu

Sume în lei, euro şi dolari, totalizând peste 800 de milioane de lei, trei terenuri şi o clădire îi vor fi confiscate omului de afaceri Marian Iancu, în urma deciziei definitive de marţi a Curţii de Apel Bucureşti prin care acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul RAFO.

Citește mai departe...

Ilie Sârbu: Lui Traian Băsescu s-ar putea să-i fie frică că aş putea face publice unele lucruri

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, susţine că preşedintelui Traian Băsescu "s-ar putea să-i fie frică" că ar putea face publice unele lucruri pe care social-democratul le ştie, dar precizează că nu va face niciun fel de dezvăluiri deoarece el are "alt gen de caracter".

Citește mai departe...

România ar obţine 8,4 miliarde euro din vânzarea acţiunilor la cele mai mari companii de stat

România ar obţine 8,4 miliarde euro din vânzarea acţiunilor deţinute la cele mai importante companii de stat, acoperind, astfel, 6,3% din datoria publică, potrivit unui studiu realizat de Institutul de cercetare Economica din Austria.

Citește mai departe...

a3

Pe autostrada Nădlac-Pecica a început organizarea de şantier. Firma care a câştigat licitaţia e gata să intre „în pită”. Totuşi, au existat unele îngrijorări... care au trecut.

Licitaţia a fost din nou contestată, dar câştig de cauză a avut tot actualul constructor – asocierea dintre Astaldi şi Max Bogl. În ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi în România, contestaţiile la licitaţiile pentru desemnarea constructorului sunt la ordinea zilei deja. Construcţia multor loturi s-a devansat deoarece firmele nemulţumite au făcut contestaţii la licitaţii, fără a avea, de multe ori, motive întemeiate. Licitaţiile se rezolvă de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi latenţa în a da o soluţie a dat multe dureri de cap până şi capetelor ministeriale.

15-20 la sută din tronson s-a realizat

Lucrările pe acest tronson încă nu au început, acest lot fiind în momentul de faţă la nivel de fundaţie finalizată, în mare parte. Pe unele porţiuni, chiar scurte, s-a pozat asfalt binder, dar lucrările de artă sunt în totalitate la nivel de fundaţie. Procentul de execuţie este undeva la 15-20 la sută. Este vorba de fostul lot al lui Romstrade, al cărui patron este după gratii. Lotul s-a dat acum la Astaldi şi Max Bogl, reprezentanţii acestor firme făcând zilele acestea o evaluare pentru o posibilă amplasare a organizării de şantier la Pecica sau lângă Peregul Mare. Acest lot va fi complet în zonă de câmpie, cu execuţie facilă. Va cuprinde pasaje pentru canale de desecare, overpass-uri pentru circulaţia locală, conexiunea cu viitoarea autostradă Mako-Nădlac, amplasată la circa 5 kilometri Nord de actualul punct de trecere al frontierei Nădlac, cât şi un drum de legătură de la autostradă până la Nădlac. Acest lot va avea 22,2 kilometri – Nădlac-Pecica. E psobilă finalizarea lui, în cazul unei mobilizări riguroase, în anul 2014.