EDITORIAL

Lia Lucia
Epure

Sorin Rosca
Stanescu

 

Știri naționale

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie, trimisă în judecată de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Sorin-Petre Dimitriu, pentru fapte de corupție, alături de alți membri din conducerea CCIB.

Citește mai departe...

Dosarul lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea va fi judecat în recurs la ICCJ

Dosarul lui Klaus Iohannis va fi judecat în recurs de instanţa supremă, care va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat. Instanţa a stabilit, marţi, să admită în principiu judecarea recursului formulat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în dosarul în care îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

Citește mai departe...

ALEGERI PREZIDENŢIALE: Ordinea candidaţilor pe buletinele de vot

Kelemen Hunor va fi primul candidat pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, el fiind urmat de Klaus Iohannis, Dan Diaconescu şi Victor Ponta, potrivit tragerii la sorţi făcută marţi de preşedintele BEC, judecătoarea Veronica Năstasie.

Citește mai departe...

Inalta Curte amana pentru 30 septembrie procesul lui Klaus Iohannis

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat joi, pentru 30 septembrie, procesul in care Agentia Nationala de Integritate il acuza de incompatibilitate pe Klaus Iohannis, informeaza televiziunile de stiri.

Citește mai departe...

Băsescu a promulgat legile de amnistiere fiscală a bugetarilor, pensionarilor şi mamelor

Preşedintele Traian Băsescu semnat, marţi, decretele de promulgare a legilor de amnistiere fiscală a pensionarilor şi mamelor şi legea prin care s-a extins amnistierea fiscală de la personalul din învăţâmânt la toţi bugetarii care au obţinut venituri nelegale conform Curţii de Conturi.

Citește mai departe...

Teodor Meleșcanu și-a depus candidatura la Președinție

Fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, și-a depus marți, la Biroul Electoral Central (BEC), candidatura la Președinție în calitate de independent sprijinit de Partidul Dreptății Sociale, Consiliul Național al Societății Civile și Fundația Democrație prin Drept.

Citește mai departe...

Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia SIE. Băsescu a scris Parlamentului să ia act de demisie

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care le transmite să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE şi să declare vacantă funcţia.

Citește mai departe...

Două contestaţii faţă de candidatura lui Ponta la alegerile prezidenţiale, respinse de CC

Curtea Constituţională (CC) a respins, duminică seară, două contestaţii faţă de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Citește mai departe...

Oribil: Robert Turcescu – Am fost locotenent-colonel sub acoperire. Va cer iertare tuturor!

Robert Turcescu confirmă documentele de ofiţer acoperit: De mâine nu voi mai face emisiunea. Mă supun judecătorilor, sfârşitul nu e aici

UPDATE: Robert Turcescu a decis să-şi blocheze reţelele sociale şi să renunţe la blogul www.turcescu.ro, pe care a făcut mărturisirile în legătură cu faptul că a fost ofiţer acoperit al MApN.

O "mărturisire" postată pe blogul jurnalistului Robert Turcescu precizează că acesta ar fi fost locotenent-colonel sub acoperire, conform REALITATEA.NET.

Citește mai departe...

Accident grav in Bulgaria: Un roman a murit, iar cinci sunt raniti grav dupa ce un autocar a cazut intr-o rapa. Trei elicoptere SMURD vor aduce in tara sase raniti

Un autocar cu 25 de pasageri romani care circula de la Kusadasi (Turcia) spre Romania, s-a rasturnat, duminica dimineata, in pasul Republika, intre localitatile Gurkovo si Veliko Tarnovo, din Bulgaria, din primele informatii rezultand ca accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane si ranirea grava a altor cinci.

Citește mai departe...

a3

Pe autostrada Nădlac-Pecica a început organizarea de şantier. Firma care a câştigat licitaţia e gata să intre „în pită”. Totuşi, au existat unele îngrijorări... care au trecut.

Licitaţia a fost din nou contestată, dar câştig de cauză a avut tot actualul constructor – asocierea dintre Astaldi şi Max Bogl. În ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi în România, contestaţiile la licitaţiile pentru desemnarea constructorului sunt la ordinea zilei deja. Construcţia multor loturi s-a devansat deoarece firmele nemulţumite au făcut contestaţii la licitaţii, fără a avea, de multe ori, motive întemeiate. Licitaţiile se rezolvă de către Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi latenţa în a da o soluţie a dat multe dureri de cap până şi capetelor ministeriale.

15-20 la sută din tronson s-a realizat

Lucrările pe acest tronson încă nu au început, acest lot fiind în momentul de faţă la nivel de fundaţie finalizată, în mare parte. Pe unele porţiuni, chiar scurte, s-a pozat asfalt binder, dar lucrările de artă sunt în totalitate la nivel de fundaţie. Procentul de execuţie este undeva la 15-20 la sută. Este vorba de fostul lot al lui Romstrade, al cărui patron este după gratii. Lotul s-a dat acum la Astaldi şi Max Bogl, reprezentanţii acestor firme făcând zilele acestea o evaluare pentru o posibilă amplasare a organizării de şantier la Pecica sau lângă Peregul Mare. Acest lot va fi complet în zonă de câmpie, cu execuţie facilă. Va cuprinde pasaje pentru canale de desecare, overpass-uri pentru circulaţia locală, conexiunea cu viitoarea autostradă Mako-Nădlac, amplasată la circa 5 kilometri Nord de actualul punct de trecere al frontierei Nădlac, cât şi un drum de legătură de la autostradă până la Nădlac. Acest lot va avea 22,2 kilometri – Nădlac-Pecica. E psobilă finalizarea lui, în cazul unei mobilizări riguroase, în anul 2014.