safari 750x100

autostradxa timisoara lugoj august 2013Un lot de pe Autostrada Vestului (Şanoviţa – Traian Vuia) nu poate fi dat în circulaţie deoarece nu există încă o cale de acces spre construcţia aproape de finalizare

Un lot de pe Autostrada Vestului este aproape de finalizare. Din păcate, nu se ştie când va fi dat în funcţiune deoarece nu există o finalitate a lui, o ieşire (respectiv o intrare) pe drumul naţional sau pe orice alt drum ce duce la şoseaua de mare viteză. E vorba de lotul de autostradă ce leagă Lugojul de Făget, sau mai precis localităţile Şanoviţa şi Traian Vuia.

Dacă la Traian Vuia s-a conturat deja un sens giratoriu, la Şanoviţa soluţia încă nu a venit şi se aşteaptă, iar darea în funcţiune a lotului depinde de ieşirea de la Şanoviţa. Situaţia la zi pe autostrada A1, Lugoj-Făget, respectiv Şanoviţa-Traian Vuia, este una tipică încheierii unui nou lot al autostrăzii – al 6-lea în ultimii ani – în lungime totală de 27, 4 autostradxa timisoara lugoj august 2013 1kilometri. Pe direcţia de mers de la Traian Vuia spre Şanoviţa, respectiv Chizătău, este pozat în mare parte stratul de uzură, inclusiv marcajele longitudinale, urmând ca în perioada următoare să se finalizeze şi direcţia de mers spre Făget, în 2-3 săptămâni.

Nod de acces pe autostradă între Chizătău şi Şanoviţa

În ceea ce priveşte lucrările la poduri şi pasaje, acestea sunt complet finalizate – strat de uzură, glisiere, marcaje longitudinale, rampe de acces. „Într-un cuvânt, circulaţia pe drumurile judeţene şi comunale nu mai intersectează autostrada la nivel, ci denivelat, fapt ce dovedeşte dorinţa constructorului de a finaliza acest lot. Nodul de circulaţie de la Tautostradxa timisoara lugoj august 2013 3raian Vuia este finalizat, cu excepţia pozării stratului de uzură, a marcajelor longitudinale şi racordarea efectivă la drumul naţional Lugoj-Deva”, spune Marius Popovici, inginer, consultant în domeniul construcţiilor civile, hidrotehnice şi rutiere. Ca semn de întrebare rămâne în continuare nodul de acces pe autostradă între Chizătău şi Şanoviţa, având în vedere că lotul doi Timişoara-Lugoj, care va face joncţiunea cu acest lot, încă nu este adjudecat.