safari 750x100

Zona Girocului din Timișoara este martora  unei transformări artistice. În urma proiectului City of Energy din această toamnă, doi artiști graffiti, Alex Baciu și ,,The Orion”, au fost desemnați să picteze un post de transformare al Enel situat la intersecția bulevardului Liviu Rebreanu cu bulevardul Constantin Brâncoveanu. 

Programul City of Energy, lansat anul trecut, urmărește metamorfozarea posturilor de transformare ale Enel în adevărate opere de artă, cu ajutorul tinerilor, a talentului şi imaginației acestora. Prin acest proiect, Enel contribuie la îmbunătățirea și schimbarea orașelor în care activează. Posturi de transformare au mai fost pictate de artiști în București și Constanța. Alex Baciu este un artist născut în Constanța, dar care trăiește și lucrează în Timișoara. El a absolvit facultatea de Arte și Design Timișoara, secția pictura, precum și un master în pictură intitulat ”Surse și resurse ale imaginii”. A participat cu lucrări la numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate. ”The Orion”, numele de scena al artistului, spune că a venit în Timișoara ,, dintr-un oraș aflat pe 7 coline (Tulcea), la ora 7 dimineața, în data de 7 noiembrie, iar după cei 7 ani de acasă, la grădinița nr. 7, a studiat cele 7 culori. ”The Orion” este un autodidact prin definiție. Cei doi au participat anul acesta la ”Festivalul Internațional de Grafitti și Streetart Timișoara”. 

Postul de transformare Enel pictat de cei doi artiști, are ca și tema energia vizuală, energie pe care o extragem din toate lucrurile ce se petrec zilnic. Becul (obiect luminos) este reprezentat în această lucrare ca un laitmotiv cu o apariție avangardistă sau chiar ușor utopică și este ”camuflat” chiar într-o pereche de ochelari ce tinde să lumineze universul creat de fiecare în parte, astfel încât,  să devină o călăuză a cerințelor noastre.