750 100 2017

  • Accesări: 350

oncogen


Pentru un diagnostic mai bun și pentru îmbunătățirea tratamentului în lupta cu boala secolului, Spitalul Județean Timișoara are nevoie de peste 2 milioane de euro. Banii i-a solicitat Consiliului Județean Timiș, urmând să-i returneze la finalul unui proiect european, derulat în colaborare cu Serbia.

Scopul proiectului este îmbunătăţiriea diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne și achiziționarea de aparate destinate tratamentului cancerului pentru ONCOGEN - Centrul de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului din Timișoara.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara solicită Consiliului Judeţean
Timiş acordarea unui sprijin financiar de 2.354.000 euro, în vederea derulării proiectului cu fonduri europene „România Serbia iniţiativă comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: în vederea îmbunătăţirii diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne”. Banii au ca destinație achiziţionarea de echipamente - aparatură medicală de înaltă performanţă necesară îmbunătăţirii diagnosticului şi tratamentului tumorilor maligne. Sumele acordate de consiliul judeţean vor fi returnate integral de Spitalul Judeţean, la finalizarea proiectului.
Proiectul de hotărâre prin care se solicită aceste sume va fi pe masa consilierilor județeni din Timiș la următoarea ședință.