750 100 2017

  • Accesări: 547

centura


Centura Timișoarei va fi realizată cu câte o bandă pe sens, adică două benzi în total, plus cele de acostament. O spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Dragoș Titea, aflat astăzi la Timișoara. Primarul urbei de pe Bega Nicolae Robu a cerut ca centura să se realizeze cu un total de patru benzi, dar oficialii de la București și de la nivel județean spun că nu se justifică în acest moment patru benzi, dar proiectul este pregătit și pentru două benzi pe sens, dacă este cazul.

„Eu nu am auzit niciodată ca vreodată să fi fost o discuție ca această centură să fie la patru benzi. Niciodată nu s-a vorbit de patru benzi la centură, cu atât mai mult cu cât nu necesită trecerea la drum expres, la autostradă. Sunt două benzi, una de-o parte și una de alta, și un acostament de aproape o bandă. Proiectul prevede lărgirea sau trecerea la drum expres, dacă este cazul. Terenul este cumpărat la regimul de drum expres (patru benzi), autostradă, investiția vrem să o realizăm cât mai repede și să o putem da în folosință cetățenilor din Timiș, Timișoara, cât și celor care tranzitează județul Timiș. Aș vrea să discutăm pe lucruri punctuale. Decât să facem în regim de autostradă să ne apucăm în doi-trei ani, avem posibiliattea să dăm drumul cât mai repede acestor proiecte. Este o șosea largă, cu două acostamente, stânga și dreapta”, a spus Dragoș Titea.

Centura Timișoara Sud este în lungime de 25 de kilometri, iar pe data de 8 iunie este termenul final pentru depunerea ofertelor, acum licitația fiind în derulare pentru studiul de fezabilitate și execuția propriu-zisă.

„Centura de Nord-Est este același model. Ați observat vreun blocaj de trafic pe acea centură? Are cineva tehnic exemplificat că viitoarea centură de Sud va bloca traficul? Nu s-a pus niciodată în discuție ca centura de Sud să fie la patru benzi”, a spus președintele CJ Timiș Călin Dobra.