750 100 2017

  • Accesări: 711

sanc


O fotografie a produs un schimb acid de replicil în ultimele zile între poliția locală și unii cetățeni. Două mașini care blocau circulația pietonilor marca „Poliția locală”, fotografiate și postate pe facebook, au dus la reacții ale cetățenilor.

Un cetățean, care a comentat fotografia, a fost și amendat cu 900 de lei. Acum a venit rândul polițiștilor, care au săvârșit fapta să fie amendați.

 

Direcția Poliția Locală Timișoara comunică faptul că, cei doi polițiști locali care s-au aflat la volanul autovehiculor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art. 142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor. De asemenea, Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat.