750 100 2017

  • Accesări: 826

mitropolit la olimpiada

Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan a sugerat, la deschiderea Olimpiadei Naționale de Matematică de la Timișoara, ca NASA să deschidă o filială în România. Un motiv în plus pentru ca tinerii să nu mai rămână „departe de Carpați”...

„Tinerii fac și ei parte din corpul înalt, diplomatic, al României. Și pentru ca acești tineri să nu rămână departe de Carpați, mulți visează să ajungă la NASA, dar până atunci vă sugerez o idee – să vorbiți cu cei de la NASA să înființeze o filială de studii de Fizică și Matematică în România, vor face una dintre cele mai mari investiții în spațiul nostru românesc”, a spus mitropolitul Banatului ÎPS Ioan la deschiderea Olimpiadei Naționale de Matematică de la Timișoara, care a avut loc miercuri, la Opera Română.

„Eu zic că Matematica este obiectul de studiu cu care copiii fac cea mai înaltă gimnastică a minții. Și eu când eram elev și student o vreme auzeam colegii: dar ce ne mai trebuie și materia cutare și cutare, ar trebui doar câteva. Am asimilat toate disciplinile, fiecare reprezintă un aparat dintr-o sală de sport, cu fiecare aparat îți dezvolți o anumită categorie de mușchi. Tot așa sunt și disciplinele școlare, fiecare din ele dezvoltă mentalul și se face gimnastica minții. Toți cei de la Matematică vor lucra zilele acestea la bârnă, cel mai greu aparat din gimnastică până acum. Matematica nu ne învață doar, cum cred unii, să socotim, ci ne dezvoltă foarte mult mintea și face o posibilitate deosebit de elastică de a lua decizii în varii probleme”, a spus mitropolitul în fața olimpicilor și a oficialităților.
În sală au fost prezenți ministrul Educației Pavel Năstase, rectorii universităților din Timișoara, primarul urbei de pe Bega Nicolae Robu, președintele CJ Timiș Călin Dobra, inspectorul general școlar Aura Danielescu și alte oficialități.